Monique-USA.reismee.nl

Vliegend naar huis...

Gisteravond ons eerste wasje hier gedraaid. Ondanks dat ze hier koud wassen zijn een aantal nasty vlekken toch goed uit shirts gegaan. Op andere shirts zijn tijdens het wassen alleen op miraculeuze wijze vlekken bijgekomen, vreemd. Des te meer kofferruimte over voor de terugreis! ;) Vanmorgen in rap tempo (lees: 3,5 uur) onze metingen afgewerkt en daarna lekker samen gaan rijden. We hebben voor een keer paarden geswitcht. Ik op Rim de reus, zodat ik in alle struiken en takken bleef hangen. En Celina met de kleine vosmerrie Rabia bleef deze keer redelijk ongedeerd. Veel van de paden vandaag waren hetzelfde als ik 3 jaar geleden heb gereden. Alleen 3,5 mijl aan graslanden was nieuw en hier zijn we dan ook goed in verdwaald. Tot de helft ging het voorspoedig, maar daarna begon ons geheugen toch wat gaten te vertonen. Uiteindelijk na een paar keer verkeerd rijden toch de uitgang gevonden en zijn we weer lekker het bos in gedoken. Het laatste stukje naar huis was met een klim het bos uit en dan een open stuk veld. Hier dacht ik een lekker galopje te maken maar Rim vatte mijn teken iets te letterlijk op en vloog er als een speer vandoor! Waarop Rabia er natuurlijk achteraan ging. Uiteindelijk toch zonder kleerscheuren, volledig onder controle en met een grote grijns thuis aangekomen. Hierna hebben we zelf Bel, de net beleerde fokmerrie gelongeerd. Ze had alles onthouden van gisteren en deed het perfect. Na 5 min begon ze echter al te zweten, dat wordt aan de conditie werken dus. De hengst Rock sprong letterlijk een gat in de lucht toen we dr terug in zijn weiland deden. Helaas voor hem heeft ze weinig interesse meer in hem, dus dat was een grote teleurstelling van zijn kant, het straalde er gewoon vanaf. 's avonds zijn Celina en ik allebei op de bank in slaap gevallen, het is toch allemaal wat vermoeiender dan ik dacht. We zijn toen maar spaghetti gaan koken en hebben tijdens het eten ons onderzoek met Meg besproken. Dagelijks veranderen er dingen omdat we tegen zaken aan blijven lopen. Maar nu lijkt er dan echt een final plan te zijn! Morgen wordt het 36 graden, vroeg op dus en nu internet zich gestabiliseerd lijkt te hebben misschien tijdens de ergste hitte maar de literatuur in duiken ;)

Jeroen

Het begint hier eindelijk zomer te worden, dus die benauwde kamers klinkt erg bekend. Ik hoop dat het een beetje afkoelt, want 's avonds niet kunnen slapen en er toch weer vroeg uit moeten, dat breekt op. Wel lekker dat jullie je kunnen uitleven met de paarden.