Monique-USA.reismee.nl

Weekend in Frenchtown

Het is alweer 3 dagen geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven, tijd voor een update!  Afgelopen dagen elke dag lekker paardgereden. Vrijdag netjes in de bak. Ik heb toen 2 paardjes gereden bij 38 graden, heerlijk haha. Het is de afgelopen dagen erg heet en benauwd geweest. Richting Washington D.C. heeft het zo hevig geonweerd dat er 12 mensen zijn overleden. Hier is er 'gelukkig' alleen een vliegenplaag van kleine vliegjes die constant om je heen zwermen en uit alle macht in je ogen en oren proberen te kruipen, brrrr. En op vrijdagochtend voor het meten regen en een flinke onweersbui. Vrijdag middag werd ik door Celina uit mn middagtukkie gewekt en zijn we met de 2 toppaarden Reveille en Cadie naar de kliniek gegaan. Beide zitten in de voorselectie voor de wereldkampioenschappen endurance in Londen, en moesten nu door een dierenarts gecheckt worden. Beide waren helaas een tikje kreupel, waarschijnlijk door het harde trainen. Ze staan voorlopig dus even op rust en maandag komt er een chiropracter! Vanuit de kliniek zijn we met een aantal bekenden uit de tijd dat ik daar meeliep uit eten gegaan. Eindelijk een avond geen gevogelte (Meg eet geen zoogdieren) maar een gigantische hamburger, arrrrrr!  Zaterdag eindelijk een onderzoek-vrije dag, en zijn we met Meg in het bos gaan rijden. Lekker een kilometer of 13 gereden. Daarna met Meg op Bel (de net beleerde fokmerrie), Celina op Troy (het gepensioeneerde toppaard van 20) en ik op Cadie (het kleine drammerige toppaardje) voor het eerst het bos in gegaan. Bel deed het super goed, zeker voor de eerste keer. Ze heeft alleen Troy 3x geprobeerd te slaan waarvan 1x raak tegen z'n onderkaak aan, arme Troy...gelukkig niets beschadigd, hoogstens een deuk in zijn ego haha. Eind van de middag het onkruid wieden afgemaakt. De hele tuin is nu gedaan! Een hert heeft alleen 's nachts de helft van de overgebleven plantjes uit de moestuin opgegeten, balen! Schijnt dat je pantykousjes met mensenhaar in je moestuin moet hangen dan blijven de herten weg. Vreemd maar echt waar. Voor ons onderzoek om te bepalen hoe fit de paarden zijn moeten ze eens per week op een loopband om een stress-test te doen. Vandaag hadden we hier voor de drie toppaarden een oefendag voor. We hadden de paarden aan halstertouwen vast en hebben toen de band aangezet terwijl ze ernaast stonden. De band heeft 2 metalen wanden en je ziet hem eronder in de machine lopen waardoor er al minstens 1 kat zijn einde in heeft gevonden. Het ding ratelt en maakt een verschrikkelijke herrie. Celina en ik waren behoorlijk onder de indruk en grote paniek onder de paarden. Celina werd door 2 paarden meegesleurd en toen ik de machine wilde uitzetten brak Harmony los terwijl hij Dave zn hand meesleurde. Los galloperend paard, vloekende Dave, en een doorratelende band maakte de chaos af. Uiteindelijk maar gestopt voor vandaag, volgende keer weer proberen. 's avonds heeft Dave gekookt: hamburgers van de grill, nice :) En een delicious punt chocoladetaart toe. 's avonds laat was Margaret, een van de jack Russells, ineens weg. Ze bleek zich niet lekker te voelen en buiten te lopen. Toen Meg dr oppakte werd ze zwaar agressief, maar liep ze nog steeds met dr staartje tussen dr benen zielig rond. Bleek dat ze dat doet als er iets mis is, ook als ze een teek heeft waar je naar wilt kijken. Een keer heeft ze zelfs in de tuin een sticker op dr vacht gekregen, waarna ze 2 dagen heel zielig heeft gedaan maar niemand mocht en kon eraan zitten, apart hondje ;) Zondag hadden we weer een vrije dag omdat Rev het weekend de stapmolen niet in mocht. Lekker tot half 8 uitgeslapen. Daarna naar Meg gekeken die 'onze' 3 paarden in de bak heeft gereden en een paar uutjes artikelen voor het onderzoek gelezen. We bleven het maar uitstellen en hadden tijd te kort op een dag, maar morgen moeten er een aantal grote beslissingen genomen worden dus het werd tijd. 's middags weer met Bel en 2 anderen het bos in gegaan. Deze keer ik op Bel. Voor de zekerheid moest ze achteraan lopen. De eerste 50 meter bleef ze maar naar vliegen trappen en bokken maar daarna deed ze erg haar best en was het een leuk ritje. 's middags voor de broodnodige boodschappen de supermarkt in. We hadden weer allemaal plannen die we niet konden vinden en hebben per ongeluk ipv chicken2night, kippensoep voor door de rijst meegenomen haha. 's avonds heb ik tortilla's gemaakt, lekker met een Corona erbij. Als toetje Meg's home-made blue berry pie gemaakt van de blauwe bessen die Celina en ik blijven plukken. Morgen te vroeg beginnen met meten want om 8 uur gaan we naar Meg dr prive rijles kijken, wie weet steken we er nog wat van op want woensdag is het onze beurt.

Jeroen

Wow, wat een verhaal. Vooral over die loopband. Dan krijgt een killer-training een heel andere betekenis. Paarden van 750 kilo zijn geen probleem voor jullie, maar een loopband wel ;-p

Veel plezier vandaag bij de privéles. Wat gaan jullie woensdag doen dan?

Monique

Woensdag hebben Celina en ik priveles. Daarna meten en 's avonds naar het vuurwerk

Jolanda

Heerlijk om je avonturen te lezen! Heel veel plezier bij de privéles!

Marianne van Delft

Hoi Monique ik lees ook mee hoor.Leuk om te lezen wat je meemaakt. Volgens mij is het daar wel oke.
Grtjes

Monique

@ Marianne, wat leuk dat je ze leest!!! :D

@ mam, thnx! Gaat helemaal goed komen woensdag.