Blairstown Hunter Pace
Vanmorgen vroeg op, want het was tijd voor onze rit in Blairstown, NJ. De Hunter Pace! Een rit over de velden en onder leiding van de jachtclub, gewoon voor de lol.Eerst de paarden gevangen en gevoerd endaarna kwam Sarah aan. We hebben ze nog even geborsteld en toen geladen en klaar om te gaan! Dave heeft de 8 paardstrailer, een gigantisch ding, naar Blairstown gereden. Wij volgden in de auto van Sarah inclusief donuts :)
Na iets meer dan een uur rijden waren we er. Paarden uit de trailer gehaald en gezadeld. Nog best een gedoe met 4 paarden waarvan er maar 1 aan de trailer kan worden gebonden. Voor vertrek maakte Dave op verzoek nog een aantal foto's en toen gingen we onderweg. Dave ging lekker zijn eigen ding doen terwijl wij gingen rijden. Er was een langzame stapgroep, een stap-draf groep en een stap-draf-gallop groep. Wij (Sarah met Tanka, Celina met Rim, Meg met Troy en ik met Rabi) gingen uiteraard mee met de 'snelle' groep.
De 2 uur durende rit was heel bijzonder. Mooie glooiende velden afgewisseld met stukken bos. Een echt jachtlandschap. De rijstijl was nog bijzonderder. We moesten een gids volgen die de snelheid aangaf. In onze groep zaten een stuk of 20 paarden. De meeste stukken werden gestapt, afgewisseld door korte stukken snelle draf en gallop met telkens een flinke (nood)stop aan het eind.Rabi snapte er helemaal niks van. Die wilde eindelijk eens gáán, in plaats van die lange stukken stappen. Uiteindelijk zat ik dus met een dribbelend paard die het er totaal niet mee eens was. Dat werd na het eerste echte langere stuk gallop echter beter, toen begon ze het toch een beetje te begrijpen.
Meg had minder mazzelmet haar keus Troy, de 20-jarige gepensioneerde. Hij probeerde continu haar naar beneden uit het zadel te trekken en ging er dan vandoor achter de rest aan. Uiteindelijk heeft hij flink op zijn donder gehad en besloot ze voortaan een ander bit te gebruiken. De rest van de ruiters varieerde erg. Er waren er een aantal die na een klein stukje al naar een langzamere groep wilden. Ook waren er wat mensen die aan het eind zeurden dat het te snel ging, scheef op hun paard zaten, vlak langs je heen galoppeerden,van hun paard vielen, of half voorover een zak aardappels imiteerden. Halverwege de rit knalde een Chinese dame met haar paard tegen Rabi aan, zo hard datwe bijna omver geduwd werden. Dit pikte mijn vurige paardje natuurlijk niet, dus resulteerde deze botsing in een bok van Rabi richting het grote zwarte paard. Gelukkig raakte niemand gewond, maar ik hoorde even later wel die vrouw mompelen dat ik een rood strikje in haar staart had moeten doen (betekent paard schopt). Sommige mensen begrijpen het echt niet.
Aan het eind van een erg grappige mooie rit van 6 mile in 2 uur (normaal doen we 8 1/2 in ong. 1 1/4 uur) stond er een lunch op het programma. Ze hadden echt hun best gedaan. Een heel varken op de BBQ, verschillende salades, vers fruit, vers gebakken koekjes, brownies en taart, enz. enz.Heerlijk! Dave bracht ondertussen de paarden naar huis en na de lunch zijn wij snel gevolgd.
Thuis aangekomen hebben we Sunny, de 2-jarige baby arabier gevangen. Dit ging niet zomaar. Eerstde andere 7 paarden de wei uit, en toen kon hij zo los achter een anderde stal inlopen. Twee dagen geleden hadden we hem binnen gehaald om hem eens lekker te poetsen en te laten wennen. Toen kwam ik erachter dat hij een grote wond op zijn kaak onder zijn vliegenmasker had zitten. We hebbende wondtoen uitgewassen en ontsmeten hemweer in de weide gezet. Nu zag het er gelukkig een stuk beter uit, al begint er wel wat wild vlees te groeien. Een ander zalfje erop gesmeert en hup weer terug in de wei.
Daarna hebben we onder het genot van een Bud Light Lime de foto's die Dave had gemaakt bekeken (zie album Hunter Pace). Echt hilarisch! Hij zegt zelf dat hij het schermpje niet goed kon zien door de zon, wat dus heeft geresulteerd in een hoop foto's zonder hoofd van de personen of paarden. De ene nog kunstiger dan de ander!
's avonds hebben Celina en ik weer eens gekookt. Pasta ala Spinazie met het recept van Karen. Errug lekker! Morgen weer een dag meten, en maandag gaan we naar Philadelphia!
leuk verhaal, veel plezier in philadelphia, kijk of dat platenzaakje met bootlegs er nog zit
War raar dat mensen met onvoldoende ervaring aan zo'n rit deelnemen. En wat grappig van Troy die niet door heeft dat ie gepensioneerd is :) Maar goed, dat heeft ie zelf niet besloten, dat is een mensenbesluit. Ben blij te lezen dat je naast werken ook ooral geniet!
veel plezier, maar vergeet je werk niet, op 't laatst haasten is meestal niet zo'n succes :-)
Thnx!
@pap, waar zat die ookalweer? ;)
@ies, het is niet zozeer gebrek aan ervaring als gewoon niet kunnen rijden en bang zijn in zon grote groep haha. Ik ga straks weer met Troy op pad, ben benieuwd! ;)
@oma, komt goed hoor! Zijn hard an t werk. We kunnen alleen nog steeds niet aan de lag met de analyses maar daar wordt aan gewerkt
Klinkt geweldig daar, weer heel anders dan hier in Californie. Het enige gras dat hier groen is, moet dagelijks bewaterd worden! Misschien ga ik hier ook nog een poging tot paardrijden wagen... ben bang dat het bij een poging blijft ;). Volgende keer naar Texas? Daar zijn ze gek op rodeo's, bier en steaks!
Ik heb nog een flesje Moose Drool voor je over gehouden, wanneer kom je hem ophalen? ;)
Eigenlijk zouden we na afloop een exotisch bierfeest moeten houden in Utrecht! Jammer dat die flessen zoveel wegen... maar gelukkig hebben we de foto's nog :P.